CrnogorskiEnglish (UK)

IPA logo

SEEM

logo PZOP eng

YouTube Channel

Our motto

Facta, facta non verba!

 

FORS Montenegro team

Who's Online

We have 78 guests and no members online

FORS Montenegro - Foundation for the Development of Northern Montenegro

Omogućite realizaciju projekta Uređenje i opremanje parka i igrališta za djecu u Nikšiću!

Park 3
Park 2
Park 4

FORS Montenegro i Opština Nikšić su u okviru kampanje „Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva Ekonomija 0%" kandidovali projekat Uređenje i opremanje parka i igrališta za djecu u Nikšiću, kao investiciju od opšteg društvenog značaja koja ima za cilj da, na prvom mjestu velikom broju mališana iz grada pod Trebjesom, obezbijedi sigurno, zanimljivo i odgovarajuće mjesto za igru i slobodne aktivnosti. Činjenica je da u našem gradu ne postoji potpuno uređen park sa kompletnim dječjim mobilijarom koji bi velikom broju najmlađih i njihovim roditeljima mogao da pruži zabavu i ugodno provedeno vrijeme. Zbog toga smo odlučili da napravimo i predložimo projekat uređenja kompletnog parka za djecu, na lokaciji preko puta hotela „Onogošt" i Robne kuće „Nikšićanka", u blizini nedovršenog Doma revolucije gdje se trenutno nalazi nekoliko sprava za djecu i sprava za vježbanje i koje ne ispunjavaju potrebe broja najmlađih iz našeg grada i velikog broja posjetilaca ove lokacije. Projektom koji predlažemo namjeravamo da zaokružimo čitavu sliku i napravimo park, zelenu oazu u srcu grada a najmlađima i ostalim stanovnicima obezbijedimo mjesto za ugodno provedeno vrijeme.
Uređenje ove lokacije obuhvata:
- nabavku i postavljanje adekvatne tartanske podloge za mobilijar, u skladu sa svim standardima koji osiguravaju bezbjednost od eventualnih povreda, optimalne higijenske uslove, komfor za igru i vježbanje i zadovoljavaju estetske kriterijume;
- nabavku i postavljanje mobilijara za dječju igru – multifunkcijski kompleks, klackalice, ljuljaške, vrteške, tobogani itd;
- nabavku i postavljanje opreme za vježbanje za djecu i odrasle;
- nabavku i postavljanje parkovskog mobilijara.

Ovim projektom će Nikšić dobiti jedan zaista lijep zeleni kompleks u samom centru, na radost svih stanovnika, a pogotovo onih najmlađih. U vremenu kada oni sve više vremena provode u zatvorenim prostorima, zaokupljeni računarima, igricama, TV programom, internetom, društvenim mrežama, igraonicama, naša je dužnost i obaveza da im pomognemo i da ih privučemo da se vrate onoj zapostavljenoj, a najljepšoj i najzdravijoj vrsti igre i razonode – na otvorenom, u zelenilu i u direktnom kontaktu sa svojim vršnjacima.
Pored ovoga, smatramo da tako doprinosimo poboljšanju cjelokupnog izgleda grada, obezbjeđivanju zdravije životne sredine i prostora za igru najmlađih i boravak ostale populacije u centru grada, ali i promovisanju i obezbjeđivanju uslova za zdravije stilove života, i da će od ove inicijative koristi imati šira društvena zajednica.

Akcija „Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva Ekonomija 0%" usmjerena je ka suzbijanju sive ekonomije kroz veću uključenost građana i njihovo motivisanje da prijave nepravilnosti koje uoče u oblasti sive ekonomije (neizdavanje fiskalnih računa, rad na crno, kršenje potrošačkih prava ili nepravilnosti na kupalištima). U skladu sa pravilima akcije, polovina vrijednosti kazni za sivu ekonomiju, izrečenih po prijavama građana u okviru kampanje ulaže se u projekte od opšteg društvenog značaja koji se biraju na taj način što svaki pojedinac koji prijavi nepravilnost dobija spisak projekata za koje može glasati. Projekat Uređenje i opremanje parka i igrališta za djecu u Nikšiću je ušao u uži izbor inicijativa za koje možete glasati ako prijavite nepravilnost.

Pozivamo vas da doprinesete ostvarenju želja nikšićkih mališana i ostalih naših sugrađana tako što ćete prijaviti nepravilnost i glasati za baš ovaj projekat putem mobilne aplikacije i sajta „Budi odgovoran" (www.budiodgovoran.me), kao i kol-centara Poreske uprave (19707) i Uprave za inspekcijske poslove (080 555 555).

Više informacija na https://www.facebook.com/BudiOdgovoran?fref=ts i http://www.mif.gov.me/vijesti/141761/SAOPsTENJE-ZA-MEDIJE.html

 

EU Programs Brochure

Programi EU

 

Brošura o IPA II

Brosura IPA2

Fire Protection

Baner PO

Welcome to Niksic

BrochureNK

Mapa Nikšića

Mapa