CrnogorskiEnglish (UK)

IPA logo

SEEM

logo

YouTube Channel

Our motto

Facta, facta non verba!

 

FORS Montenegro team

Who's Online

We have 39 guests and no members online

FORS Montenegro - Foundation for the Development of Northern Montenegro

Omogućite realizaciju projekta Uređenje i opremanje parka i igrališta za djecu u Nikšiću!

Park 3
Park 2
Park 4

FORS Montenegro i Opština Nikšić su u okviru kampanje „Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva Ekonomija 0%" kandidovali projekat Uređenje i opremanje parka i igrališta za djecu u Nikšiću, kao investiciju od opšteg društvenog značaja koja ima za cilj da, na prvom mjestu velikom broju mališana iz grada pod Trebjesom, obezbijedi sigurno, zanimljivo i odgovarajuće mjesto za igru i slobodne aktivnosti. Činjenica je da u našem gradu ne postoji potpuno uređen park sa kompletnim dječjim mobilijarom koji bi velikom broju najmlađih i njihovim roditeljima mogao da pruži zabavu i ugodno provedeno vrijeme. Zbog toga smo odlučili da napravimo i predložimo projekat uređenja kompletnog parka za djecu, na lokaciji preko puta hotela „Onogošt" i Robne kuće „Nikšićanka", u blizini nedovršenog Doma revolucije gdje se trenutno nalazi nekoliko sprava za djecu i sprava za vježbanje i koje ne ispunjavaju potrebe broja najmlađih iz našeg grada i velikog broja posjetilaca ove lokacije. Projektom koji predlažemo namjeravamo da zaokružimo čitavu sliku i napravimo park, zelenu oazu u srcu grada a najmlađima i ostalim stanovnicima obezbijedimo mjesto za ugodno provedeno vrijeme.
Uređenje ove lokacije obuhvata:
- nabavku i postavljanje adekvatne tartanske podloge za mobilijar, u skladu sa svim standardima koji osiguravaju bezbjednost od eventualnih povreda, optimalne higijenske uslove, komfor za igru i vježbanje i zadovoljavaju estetske kriterijume;
- nabavku i postavljanje mobilijara za dječju igru – multifunkcijski kompleks, klackalice, ljuljaške, vrteške, tobogani itd;
- nabavku i postavljanje opreme za vježbanje za djecu i odrasle;
- nabavku i postavljanje parkovskog mobilijara.

Ovim projektom će Nikšić dobiti jedan zaista lijep zeleni kompleks u samom centru, na radost svih stanovnika, a pogotovo onih najmlađih. U vremenu kada oni sve više vremena provode u zatvorenim prostorima, zaokupljeni računarima, igricama, TV programom, internetom, društvenim mrežama, igraonicama, naša je dužnost i obaveza da im pomognemo i da ih privučemo da se vrate onoj zapostavljenoj, a najljepšoj i najzdravijoj vrsti igre i razonode – na otvorenom, u zelenilu i u direktnom kontaktu sa svojim vršnjacima.
Pored ovoga, smatramo da tako doprinosimo poboljšanju cjelokupnog izgleda grada, obezbjeđivanju zdravije životne sredine i prostora za igru najmlađih i boravak ostale populacije u centru grada, ali i promovisanju i obezbjeđivanju uslova za zdravije stilove života, i da će od ove inicijative koristi imati šira društvena zajednica.

Akcija „Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva Ekonomija 0%" usmjerena je ka suzbijanju sive ekonomije kroz veću uključenost građana i njihovo motivisanje da prijave nepravilnosti koje uoče u oblasti sive ekonomije (neizdavanje fiskalnih računa, rad na crno, kršenje potrošačkih prava ili nepravilnosti na kupalištima). U skladu sa pravilima akcije, polovina vrijednosti kazni za sivu ekonomiju, izrečenih po prijavama građana u okviru kampanje ulaže se u projekte od opšteg društvenog značaja koji se biraju na taj način što svaki pojedinac koji prijavi nepravilnost dobija spisak projekata za koje može glasati. Projekat Uređenje i opremanje parka i igrališta za djecu u Nikšiću je ušao u uži izbor inicijativa za koje možete glasati ako prijavite nepravilnost.

Pozivamo vas da doprinesete ostvarenju želja nikšićkih mališana i ostalih naših sugrađana tako što ćete prijaviti nepravilnost i glasati za baš ovaj projekat putem mobilne aplikacije i sajta „Budi odgovoran" (www.budiodgovoran.me), kao i kol-centara Poreske uprave (19707) i Uprave za inspekcijske poslove (080 555 555).

Više informacija na https://www.facebook.com/BudiOdgovoran?fref=ts i http://www.mif.gov.me/vijesti/141761/SAOPsTENJE-ZA-MEDIJE.html

 

EU Programs Brochure

Programi EU

 

Implementacija projekata

Prirucnik za IP

Brošura o IPA II

Brosura IPA2

Pisanje projekata

Prirucnik za PP

Welcome to Niksic

BrochureNK

Mapa Nikšića

Mapa