CrnogorskiEnglish (UK)

IPA logo

SEEM

logo

YouTube Channel

Our motto

Facta, facta non verba!

 

FORS Montenegro team

Who's Online

We have 159 guests and no members online

U Pljevljima predstavljen projekat „Hajde da razgovaramo o EU 2“

U okviru projekta „Hajde da razgovaramo o EU 2" koji je finansiran iz komunikacionog budžeta Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori, FORS Montenegro je organizovao prvu pres konferenciju u cilju predstavljanja projektnih aktivnosti i najave centralne ceremonije obilježavanja Dana Evrope u Pljevljima. Pres konferencija je održana 29. aprila 2014. u zgradi Skupštine Opštine Pljevlja, a o projektnim aktivnostima je govorila Nataša Bajović, programski službenik FORS Montenegro.
Realizacija projekta „Hajde da razgovaramo o EU 2" je započela 1. februara 2014. i ima za cilj poboljšanje znanja i razumijevanja građana sjeverne Crne Gore o Evropskoj uniji u cjelini, njenim vrijednostima, funkcionisanju njenih institucija i procesu integracija kroz sveobuhvatnu kampanju jačanja svijesti o ovoj temi i aktivno uključivanje ciljnih grupa.

Glavne projektne aktivnosti obuhvataju: proslavu EU mjeseca u maju, javne prezentacije o EU i procesu integracije, promociju Instrumenta za pretpristupnu pomoć - IPA i projekata podržanih kroz ovaj mehanizam, radionice u osnovnim i srednjim školama, likovno takmičenje za učenike osnovnih škola, literarni konkurs za učenike srednjih škola i distribuciju promotivnog materijala i publikacija.

Projekat se realizuje u opštinama: Berane, Andrijevica, Plav, Rožaje, Bijelo Polje, Žabljak, Šavnik, Plužine i Pljevlja, u saradnji sa Ministarstvom vansjkih poslova i evropskih integracija Crne Gore i lokalnim upravama iz ciljnih opština, u vremenu od 12 mjeseci. Ukupna vrijednost ovog projekta je 63.285,76 €, od čega Evropska unija finansira 49,990 €.
Kako je jedna od aktivnosti u projektu obilježavanje mjeseca Evrope u svim ciljnim opštinama, kao i obilježavanje Dana Evrope, najavljena je realizacija EU sajmova u svim ciljnim opštinama koji će biti organizovani tim povodom, kao i obilježavanje Dana Evrope 8. maja u Pljevljima, koja će biti organizovana u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori, Ministarstvom vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore i Pljevljima kao opštinom domaćinom. Tim povodom upućen je poziv svim građanima opštine Pljevlja da se priključe proslavi Dana Evrope koji će biti organizovan na Trgu 13.jul sa početkom u 11h.

 

EU Programs Brochure

Programi EU

 

Implementacija projekata

Prirucnik za IP

Brošura o IPA II

Brosura IPA2

Pisanje projekata

Prirucnik za PP

Welcome to Niksic

BrochureNK

Mapa Nikšića

Mapa