CrnogorskiEnglish (UK)

IPA logo

SEEM

logo

YouTube kanal

Naš slogan

Facta, facta non verba!

Ko je online

Ko je na mreži: 55 gostiju i nema prijavljenih članova

FORS Crna Gora - Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore

FORS Montenegro svome gradu

Teren1
Teren2

„Prepreke ne moraju nužno da vas zaustave. Ako naletite na zid, nemojte da se vraćate i da odustajete. Nađite način kako da se popenjete uz njega, zaobiđete ga, ili jednostavno prođete kroz njega.”

Majkl Džordan

U dvorištu Osnovne škole „Ratko Žarić“ u Nikšiću je kroz projekat FORS Montenegra napravljen novi košarkaški teren namijenjen učenicima, sportistima, rekreativcima i svim građanima Nikšića. Projekat renoviranja košarkaškog terena je podržan kroz Konkurse za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću za 2015. i 2016. godinu i Konkurs Opštine Nikšić za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama za 2016. godinu. Košarkaški savez Crne Gore je obezbijedio koševe, a partneri koji su od srca doprinijeli izgradnji terena su: JP „Vodovod i kanalizacija'' Nikšić, Akropolis doo, Lisina doo, Trgotehna doo, Ramel doo i Opština Nikšić. Ideja za ovakvim terenom se rodila još davno, a od početka prikupljanja sredstava do kompletiranja terena je prošlo oko godinu dana. Podrška koju smo dobili je omogućila da naši sugrađani dobiju jedan moderni i kvalitetni teren, koji će, nadamo se, iznjedriti nove košarkaške asove, i biti na raspolaganju za mnoge buduće generacije. Ukupna vrijednost projekta je oko 35.000 eura, računajući gumenu podlogu, koševe, reflektore i tribine.


Teren je zvanično otvoren 28. oktobra održavanjem košarkaškog karavana u organizaciji Košarkaškog saveza Crne Gore i IDEA-e. U karavanu su učestvovali ŽKK Roling, ŽKK Nikšić, KK Montenegro, KK Anagastum, KK Sutjeska i KK Panter i to mladi pioniri i pionirke u mini štafeti, pioniri i pionirke u slobodnim bacanjima, dok su se kadeti i juniori takmičili u šutiranju trojki.
Ideja je da škola raspolaže terenom radnim danima, od ujutro do 19h popodne, da se možda od toga prihoduje nešto kroz izdavanje termina školama košarke i timovima, od čega bi se izdvajala sredstva za održavanje terena. Takođe, ideja je da teren od 19h do 24h i ljeti od 16h do 24h bude na raspolaganju rekreativcima.
Nadamo se da će naši sugrađani teren koristiti na odgovoran način i sačuvati ga za generacije koje dolaze.Takođe se nadamo da ovo neće biti jedini ovakav teren i da će djeca i omladina, ali i ostali građani Nikšića koji je uvijek bio grad sporta, dobiti još ovakvih i sličnih mjesta za sport i rekreaciju.

 

Programi Evropske unije

Programi EU

Priručnik za implementaciju

Prirucnik za IP

Brošura o IPA 2

Brosura IPA2

Priručnik za Pisanje projekata

Prirucnik za PP

Dobro došli u Nikšić

BrosuraNK

Mapa Nikšića

Mapa