CrnogorskiEnglish (UK)

IPA logo

SEEM

logo

YouTube kanal

Naš slogan

Facta, facta non verba!

Ko je online

Ko je na mreži: 163 gostiju i nema prijavljenih članova

Tekući

Inicijativa za zelenu ekonomiju

Dana 1. aprila 2013. FORS Montenegro je započeo realizaciju projekta Inicijativa za zelenu ekonomiju, koji ima za cilj povećanje uključenosti organizacija civilnog društva u izradu i implementaciju lokalnih javnih politika i planova vezanih za zaštitu životne sredine kroz jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva da učestvuju u donošenju odluka i formulaciji javnih politika i promovisanje koncepta zelene ekonomije i njenog značaja za razvoj zajednica kroz inicijative civilnog društva. 

Opširnije...

Hajde da razgovaramo o EU

1. februara 2013. godine FORS Montenegro počinje realizaciju projekta „Hajde da razgovaramo o EU” u cilju podizanja nivoa svijesti stanovništva na sjeveru Crne Gore o Evropskoj uniji i procesu evropskih integracija. Dvanaestomjesečni projekat će se realizovati u devet sjevernih opština i to u: Andrijevici, Beranama, Bijelom Polju, Žabljaku, Plavu, Plužinama, Pljevljima, Rožajama i Šavniku. Ideja za razvoj ovog projekta je proistekla iz potrebe za boljim razumijevanjem Evropske unije, njenih vrijednosti i politika; funkcionisanja EU institucija; i pojašnjavanjem šta za Crnu Goru znači proces evropskih integracija. 

Opširnije...

Prekogranična zaštita i spašavanje od poplava

FORS Montenegro je 15. avgusta 2012. počeo sa realizacijom projekta „Prekogranična zaštita i spašavanje od poplava”, koji finansira Evropska unija u okviru Programa prekogranične saradnje Srbija -Crna Gora. Projekat je pripremljen i biće realizovan u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Crne Gore – Sektorom za  vanredne situacije i civilnu bezbjednost i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije – Sektorom za vanredne situacije. 

Opširnije...

„CLEAN - edukacija iz oblasti životne sredine”

FORS Montenegro u saradnji sa opštinama Nikšić, Berane, Pljevlja, Nova Varoš i Prijepolje kao i sa komunalnim preduzećima u pomenutim gradovima započeo je realizaciju projekta CLEAN u okviru Progama prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora koji  finansira Evropska unija.

Opširnije...

Preventivne akcije u sektoru reproduktivnog zdravlja

1. avgusta 2012. godine FORS Montenegro je započeo sa realizacijom projekta PARHS - Preventivne akcije u sektoru reproduktivnog zdravlja koji finansira Evropska unija u okviru Programa prekogranične saradnje Srbija - Crna Gora.

Opširnije...

Programi Evropske unije

Programi EU

Priručnik za implementaciju

Prirucnik za IP

Brošura o IPA 2

Brosura IPA2

Priručnik za Pisanje projekata

Prirucnik za PP

Dobro došli u Nikšić

BrosuraNK

Mapa Nikšića

Mapa