CrnogorskiEnglish (UK)

IPA logo

SEEM

logo PZOP

YouTube kanal

Naš slogan

Facta, facta non verba!

Ko je online

Ko je na mreži: 89 gostiju i nema prijavljenih članova

Društveno preduzetništvo u CG

Obuka na temu Pisanje biznis planova

DSC 0267FORS Montenegro je u Kolašinu od 10. do 12. aprila organizovao obuku na temu Pisanje biznis planova za nezaposlene osobe iz sjevernog regiona Crne Gore. Obuka je organizovana u cilju jačanja kapaciteta za planiranje razvoja društvenih preduzeća i predstavlja nastavak obuke za nezaposlene u okviru koje su prethodno organizovani treninzi na teme Društveno preduzetništvo i Marketinške vještine. Predavači na treningu su bile predstavnice Udruženja Slap iz Hrvatske, Sonja Vuković i Dragana Lisjak, a treningu je prisustvovalo 25 nezaposlenih mladih, žena i dugoročno nezaposlenih.

Opširnije...

Obuka na temu Marketinške vještine

MarketingFORS Montenegro je u Kolašinu 25. i 26. aprila organizovao obuku na temu Marketinške vještine za nezaposlene osobe iz sjevernog regiona Crne Gore. Obuka je organizovana u cilju jačanja kapaciteta za promovisanje proizvoda i usluga, posebno onih koje su proizvod društvenog preduzetništva. Takođe, učesnicima je omogućila sticanje znanja i vještina neophodnih za odabir adekvatnog tržišta, razvoj marketinških strategija i plan pozicioniranja društvenih preduzeća.
Predavač na treningu je bila predstavnica Udruženja Slap iz Hrvatske, Sonja Vuković koja ima višegodišnje iskustvo u razvoju društvenog preduzetništva i marketingu i koja je učesnicima prenijela i primjere dobre prakse u marketingu društvenih preduzeća. Treningu je prisustvovalo 29 nezaposlenih mladih, žena i dugoročno nezaposlenih.

Opširnije...

Obuka za društveno preduzetništvo

Foto treningFORS Montenegro je u Kolašinu od 10. do 13. aprila organizovao obuku na temu Društveno preduzetništvo za nezaposlene osobe iz sjevernog regiona Crne Gore. Obuka je organizovana u cilju promovisanja društvenog preduzetništva i mogućnosti koje ovaj koncept pruža za stvaranje novih radnih mjesta, rješavanje određenih društvenih problema i ukupni društveno-ekonomski razvoj. Takođe, učesnicima je omogućila sticanje znanja i vještina neophodnih za započinjanje društvenih preduzeća, od faze ideje do faze realizacije i obezbjeđivanja održivosti u funkcionisanju.
Predavači na treningu su bili predstavnici Udruženja Slap iz Hrvatske, Sonja Vuković i Dragana Lisjak koje imaju višegodišnje iskustvo u ovoj oblasti i koji su prisutnima prenijeli i primjere dobre prakse u funkcionisanju ovakvog vida preduzetništva. Treningu je prisustvovalo 25 nezaposlenih mladih, žena i dugoročno nezaposlenih.

Opširnije...

Prezentacija primjera dobre prakse društvenog preduzetništva

Foto prezentacijaU Nikšiću je 24. aprila održana prezentacija primjera dobre prakse u društvenom preduzetništvu u cilju informisanja o mogućnostima koje ovaj koncept nudi za kreiranje novih radnih mjesta i ukupni društveno ekonomski razvoj. Primjere dobre prakse kada su u pitanju društvena preduzeća iz Evropske unije je predstavila Sonja Vuković iz Udruženja Slap iz Hrvatske koja ima dugogodišnje iskustvo u ovoj oblasti.
Pored informisanja, cilj prezentacije je bio da se kroz praktične primjere učesnici motivišu da saznaju više o ovom vidu preduzetništva, koji, pored mogućnosti zapošljavanja, doprinosi i rješavanju određenih društvenih problema. Učesnici prezentacije su bili predstavnici organizacija civilnog društva, nezaposlena lica, predstavnici lokalne uprave kao i lica koja su zainteresovana za započinjanje sopstvenih društveno-preduzetničkih aktivnosti.

Opširnije...

Mogućnosti za razvoj društvenog preduzetništva

Okrugli sto NKFORS Montenegro je 10. februara organizovao okrugli sto na temu „Mogućnosti za razvoj društvenog preduzetništva u Crnoj Gori“. Na okruglom stolu su govorili Sonja Nikčević, predsjednica Skupštine opštine Nikšić, Veselin Šturanović, izvršni direktor FORS Montenegera, Ivan Mitrović, direktor Centra za socijalni rad Nikšić, Aleksandra Radulović, predstavnik Zavoda za zapošljavanje Crne Gore – Područna jedinica Nikšić i Tamara Todorović, menadžer za implementaciju projekata u FORS Montenegru. Prisutni na okruglom stolu su, pored navedenih, bili i predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja, lokalne uprave, organizacija civilnog društva, kao i nezaposlena lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje, koji su učestvovali u diskusiji o razvoju društvenog preduzetništva u Crnoj Gori. Okrugli sto je organizovan u cilju informisanja o značaju društvenog preduzetništva za stvaranje novih radnih mjesta, rješavanje društvenih problema i ukupni društveno-ekonomski razvoj jedne zemlje, kao i o trenutnim mogućnostima za razvoj ovog koncepta u Crnoj Gori.

Opširnije...

Programi Evropske unije

Programi EU

Brošura o IPA 2

Brosura IPA2

Zaštita od požara

Baner PO

Dobro došli u Nikšić

BrosuraNK

Mapa Nikšića

Mapa