CrnogorskiEnglish (UK)

IPA logo

SEEM

logo

YouTube kanal

Naš slogan

Facta, facta non verba!

Ko je online

Ko je na mreži: 83 gostiju i nema prijavljenih članova

Društveno preduzetništvo u CG

Obuka na temu Internet Marketing

On line markFORS Montenegro je u Kolašinu 13. i 14. septembra organizovao obuku na temu Internet Marketing za nezaposlene osobe iz sjevernog regiona Crne Gore. Obuka je organizovana u cilju jačanja kapaciteta nezaposlenih mladih, žena i dugoročno nezaposlenih za Internet marketing i unapređenje njihove konkurentnosti na tržištu rada.

Trening su održali Srđan Vukčević i Anđela Jušković iz kompanije BlueCoach a učesnici su imali priliku da čuju više informacija o razlikama između tradicionalnog i savremenog marketinga, društvenim mrežama, blogovanju i ostalim kanalima inbound marketinga koji su u današnje vrijeme veoma efikasni mehanizmi reklamiranja i privlačenja klijenata.

Opširnije...

Poziv za učešće u radionicama o profesionalnom savjetovanju

 

SEEM

 

U cilju pružanja relevantnih informacija o načinima traženja posla i trenutnoj tražnji na tržištu rada, razvoja praktičnih vještina u pisanju radnih biografija i motivacionih pisama, kao i razvoja samopouzdanja i pružanja savjeta i uputstava o tome kako se adekvatno predstaviti potencijalnim poslodavcima, u narednom periodu će za nezaposlene mlade, žene i dugoročno nezaposlene biti organizovane radionice o profesionalnom savjetovanju. Radionice će voditi predstavnik kompanije Blue Coach, Srđan Vukčević.

Uslovi za prijavljivanje kandidata za učešće u radionicama:

  • Da pripadaju grupi mladih, žena i dugoročno nezaposlenih;
  • Da imaju prebivalište u jednoj od ciljnih opština projekta: Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Gusinje, Kolašin, Mojkovac, Nikšić, Petnjica, Plav, Plužine, Pljevlja, Rožaje, Šavnik i Žabljak;
  • Zainteresovanost kandidata za učešće u radionicama;
  • Preporuka Zavoda za zapošljavanje Crne Gore za uključivanje prijavljenog kandidata u obuku.

Prijavu za učešće u radionicama zainteresovani kandidati mogu izvršiti prijavom kod svog savjetodavca u Područnoj jedinici Zavoda za zapošljavanje u kojoj su prijavljeni ili kontaktiranjem FORS Montenegra na 040 212 484 ili putem i-mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 

Radionice se organizuju u okviru projekta SEEM – Social Economy for Employment in Montenegro (Socijalna ekonomija za zapošljavanje u Crnoj Gori) koji ima za cilj doprinos zapošljavanju mladih, žena i dugoročno nezaposlenih iz sjevernog regiona Crne Gore kroz izgradnju njihovih kapaciteta i promovisanje društvenog preduzetništva kao načina samozapošljavanja.
Projekat je finansiran u sklopu Grant šeme „Mladi, žene i dugoročno nezaposleni na tržištu rada“, koja je dio EU projekta „Aktivne mjere tržišta rada za zapošljivost“, koji realizuje Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

Obuka na temu Pisanje projekata

DSC 0311FORS Montenegro je u Kolašinu od 14. do 16. juna organizovao obuku na temu Pisanje projekata za nezaposlene osobe iz sjevernog regiona Crne Gore. Obuka je organizovana u cilju jačanja kapaciteta nezaposlenih mladih, žena i dugoročno nezaposlenih za pripremu projekata i unapređenje njihove konkurentnosti na tržištu rada.

Trening je organizovan u okviru projekta SEEM – Social Economy for Employment in Montenegro (Socijalna ekonomija za zapošljavanje u Crnoj Gori), koji realizuje FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore, u partnerstvu sa Udruženjem Slap ih. Projekat je finansiran u sklopu Grant šeme „Mladi, žene i dugoročno nezaposleni na tržištu rada“, koja je dio EU projekta „Aktivne mjere tržišta rada za zapošljivost“ Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Opširnije...

Obuka na temu Implementacija projekata

DSC 0561FORS Montenegro je u Kolašinu 27. i 28. juna organizovao obuku na temu Implementacija projekata za nezaposlene osobe iz sjevernog regiona Crne Gore. Obuka je organizovana u cilju jačanja kapaciteta nezaposlenih mladih, žena i dugoročno nezaposlenih za pripremu i sprovođenje projekata i unapređenje njihove konkurentnosti na tržištu rada.

Trening je organizovan u okviru projekta SEEM – Social Economy for Employment in Montenegro (Socijalna ekonomija za zapošljavanje u Crnoj Gori), koji realizuje FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore, u partnerstvu sa Udruženjem Slap iz Hrvatske. Projekat je finansiran u sklopu Grant šeme „Mladi, žene i dugoročno nezaposleni na tržištu rada“, koja je dio EU projekta „Aktivne mjere tržišta rada za zapošljivost“ Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Opširnije...

Studijska posjeta društvenim preduzećima u Hrvatskoj

Zadruga RukeFORS Montenegro je u okviru projekta „SEEM-Socijalna ekonomija za zapošljavanje u Crnoj Gori“ organizovao studijsku posjetu društvenim preduzećima u Hrvatskoj, za nezaposlene mlade, žene i dugoročno nezaposlene iz sjevernog regiona Crne Gore. Posjeta je organizovana od 24. do 27. aprila, u Osiječko-baranjskoj županiji, u saradnji sa Udruženjem Slap iz Osijeka, koje posjeduje višegodišnje iskustvo u razvoju društvenog preduzetništva i društvenih preduzeća.
Tokom posjete, 28 nezaposlenih mladih, žena i dugoročno nezaposlenih je imalo prilike da se upozna sa funkcionisanjem raznovrsnih društvenih preduzeća koje se bave različitim oblastima i tipovima aktivnosti kao što su proizvodnja prehrambenih proizvoda, ekologija, održivi razvoj, turizam, pružanje socijalnih usluga i sl. Učesnici su se upoznali sa radom sljedećih društvenih preduzeća i udruženja:
- Gloria Maris – stalna izložba školjki i vodenog svijeta, najveća u Hrvatskoj i srednjoj Evropi, sa više od milion eksponata
- Socijalna zadruga „Ruke“ – primjer povezivanja malih proizvođača, plasmana lokalnog proizvoda i stvaranja sopstvenog brenda prehrambenih proizvoda
- Kulturno naučni centar „Milutin Milanković“, Dalj
- Preduzetničko razvojni centar/Lokalna razvojna agencija Opštine Erdut
- Učenička zadruga „Dalya“ – primjer uspješnog školskog preduzetništva
- Eko-centar „Zlatna greda“ – prva hrvatska eko turistička agencija
- Klaster „Slavonka“
- Citadela – Centar za socijalno zapošljavanje osoba s invaliditetom

Opširnije...

Programi Evropske unije

Programi EU

Brošura o IPA 2

Brosura IPA2

Zaštita od požara

Baner PO

Dobro došli u Nikšić

BrosuraNK

Mapa Nikšića

Mapa