CrnogorskiEnglish (UK)

IPA logo

SEEM

logo PZOP

YouTube kanal

Naš slogan

Facta, facta non verba!

Ko je online

Ko je na mreži: 27 gostiju i nema prijavljenih članova

Društveno preduzetništvo u CG

Mogućnosti za razvoj društvenog preduzetništva

Okrugli sto NKFORS Montenegro je 10. februara organizovao okrugli sto na temu „Mogućnosti za razvoj društvenog preduzetništva u Crnoj Gori“. Na okruglom stolu su govorili Sonja Nikčević, predsjednica Skupštine opštine Nikšić, Veselin Šturanović, izvršni direktor FORS Montenegera, Ivan Mitrović, direktor Centra za socijalni rad Nikšić, Aleksandra Radulović, predstavnik Zavoda za zapošljavanje Crne Gore – Područna jedinica Nikšić i Tamara Todorović, menadžer za implementaciju projekata u FORS Montenegru. Prisutni na okruglom stolu su, pored navedenih, bili i predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja, lokalne uprave, organizacija civilnog društva, kao i nezaposlena lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje, koji su učestvovali u diskusiji o razvoju društvenog preduzetništva u Crnoj Gori. Okrugli sto je organizovan u cilju informisanja o značaju društvenog preduzetništva za stvaranje novih radnih mjesta, rješavanje društvenih problema i ukupni društveno-ekonomski razvoj jedne zemlje, kao i o trenutnim mogućnostima za razvoj ovog koncepta u Crnoj Gori.

Opširnije...

Novi projekat FORS Montenegra – Socijalna ekonomija za zapošljavanje u Crnoj Gori – SEEM

FORS Montenegro je započeo realizaciju novog projekta SEEM – Socijalna ekonomija za zapošlajvanje u Crnoj Gori koji ima za cilj doprinos zapošljavanju mladih, žena i dugoročno nezaposlenih kroz izgradnju njihovih kapaciteta i promovisanje socijalnog preduzetništva kao načina samozapošljavanja koji u isto vrijeme doprinosi rješavanju određenih društvenih problema.
Projekat se realizuje u partnerstvu sa udruženjem „Slap“ iz Hrvatske a finansiran je u sklopu Grant šeme „Mladi, žene i dugoroično nezaposleni na tržištu rada“, koja je dio EU projekta „Aktivne mjere tržišta rada za zapošljivost“, koji realizuje Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

Programi Evropske unije

Programi EU

Brošura o IPA 2

Brosura IPA2

Zaštita od požara

Baner PO

Dobro došli u Nikšić

BrosuraNK

Mapa Nikšića

Mapa