CrnogorskiEnglish (UK)

IPA logo

SEEM

logo

YouTube kanal

Naš slogan

Facta, facta non verba!

Ko je online

Ko je na mreži: 79 gostiju i nema prijavljenih članova

Mogućnosti za razvoj društvenog preduzetništva

Okrugli sto NK
Okrugli sto NK 1

FORS Montenegro je 10. februara organizovao okrugli sto na temu „Mogućnosti za razvoj društvenog preduzetništva u Crnoj Gori“. Na okruglom stolu su govorili Sonja Nikčević, predsjednica Skupštine opštine Nikšić, Veselin Šturanović, izvršni direktor FORS Montenegera, Ivan Mitrović, direktor Centra za socijalni rad Nikšić, Aleksandra Radulović, predstavnik Zavoda za zapošljavanje Crne Gore – Područna jedinica Nikšić i Tamara Todorović, menadžer za implementaciju projekata u FORS Montenegru. Prisutni na okruglom stolu su, pored navedenih, bili i predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja, lokalne uprave, organizacija civilnog društva, kao i nezaposlena lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje, koji su učestvovali u diskusiji o razvoju društvenog preduzetništva u Crnoj Gori. Okrugli sto je organizovan u cilju informisanja o značaju društvenog preduzetništva za stvaranje novih radnih mjesta, rješavanje društvenih problema i ukupni društveno-ekonomski razvoj jedne zemlje, kao i o trenutnim mogućnostima za razvoj ovog koncepta u Crnoj Gori.

Okrugli sto je organizovan u okviru projekta SEEM – Social Economy for Employment in Montenegro (Društvena ekonomija za zapošljavanje u Crnoj Gori) koji je finansiran u sklopu Grant šeme „Mladi, žene i dugoročno nezaposleni na tržištu rada“, koja je dio EU projekta „Aktivne mjere tržišta rada za zapošljivost“, koji realizuje Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

Projekat ima za cilj da doprinese zapošljavanju mladih, žena i dugoročno nezaposlenih lica kroz jačanje njihovih kapaciteta i promovisanje društvenog preduzetništva kao sredstva samozapošljavanja.

Programi Evropske unije

Programi EU

Priručnik za implementaciju

Prirucnik za IP

Brošura o IPA 2

Brosura IPA2

Priručnik za Pisanje projekata

Prirucnik za PP

Dobro došli u Nikšić

BrosuraNK

Mapa Nikšića

Mapa