CrnogorskiEnglish (UK)

IPA logo

SEEM

logo

YouTube kanal

Naš slogan

Facta, facta non verba!

Ko je online

Ko je na mreži: 75 gostiju i nema prijavljenih članova

Obuka za društveno preduzetništvo

Foto trening

FORS Montenegro je u Kolašinu od 10. do 13. aprila organizovao obuku na temu Društveno preduzetništvo za nezaposlene osobe iz sjevernog regiona Crne Gore. Obuka je organizovana u cilju promovisanja društvenog preduzetništva i mogućnosti koje ovaj koncept pruža za stvaranje novih radnih mjesta, rješavanje određenih društvenih problema i ukupni društveno-ekonomski razvoj. Takođe, učesnicima je omogućila sticanje znanja i vještina neophodnih za započinjanje društvenih preduzeća, od faze ideje do faze realizacije i obezbjeđivanja održivosti u funkcionisanju.
Predavači na treningu su bili predstavnici Udruženja Slap iz Hrvatske, Sonja Vuković i Dragana Lisjak koje imaju višegodišnje iskustvo u ovoj oblasti i koji su prisutnima prenijeli i primjere dobre prakse u funkcionisanju ovakvog vida preduzetništva. Treningu je prisustvovalo 25 nezaposlenih mladih, žena i dugoročno nezaposlenih.


Trening je organizovan u okviru projekta SEEM – Social Economy for Employment in Montenegro (Socijalna ekonomija za zapošljavanje u Crnoj Gori), koji realizuje FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore, u partnerstvu sa Udruženjem Slap. Projekat je finansiran u sklopu Grant šeme „Mladi, žene i dugoročno nezaposleni na tržištu rada“, koja je dio EU projekta „Aktivne mjere tržišta rada za zapošljivost“ Ministarstva rada i socijalnog staranja.
Projekat SEEM ima za cilj da doprinese zapošljavanju mladih, žena i dugoročno nezaposlenih lica kroz jačanje njihovih kapaciteta i promovisanje društvenog preduzetništva kao sredstva samozapošljavanja.

Programi Evropske unije

Programi EU

Priručnik za implementaciju

Prirucnik za IP

Brošura o IPA 2

Brosura IPA2

Priručnik za Pisanje projekata

Prirucnik za PP

Dobro došli u Nikšić

BrosuraNK

Mapa Nikšića

Mapa