CrnogorskiEnglish (UK)

IPA logo

SEEM

logo

YouTube kanal

Naš slogan

Facta, facta non verba!

Ko je online

Ko je na mreži: 102 gostiju i nema prijavljenih članova

Prezentacija primjera dobre prakse društvenog preduzetništva

Foto prezentacija

U Nikšiću je 24. aprila održana prezentacija primjera dobre prakse u društvenom preduzetništvu u cilju informisanja o mogućnostima koje ovaj koncept nudi za kreiranje novih radnih mjesta i ukupni društveno ekonomski razvoj. Primjere dobre prakse kada su u pitanju društvena preduzeća iz Evropske unije je predstavila Sonja Vuković iz Udruženja Slap iz Hrvatske koja ima dugogodišnje iskustvo u ovoj oblasti.
Pored informisanja, cilj prezentacije je bio da se kroz praktične primjere učesnici motivišu da saznaju više o ovom vidu preduzetništva, koji, pored mogućnosti zapošljavanja, doprinosi i rješavanju određenih društvenih problema. Učesnici prezentacije su bili predstavnici organizacija civilnog društva, nezaposlena lica, predstavnici lokalne uprave kao i lica koja su zainteresovana za započinjanje sopstvenih društveno-preduzetničkih aktivnosti.


Prezentacija je organizovana u okviru projekta SEEM – Social Economy for Employment in Montenegro (Socijalna ekonomija za zapošljavanje u Crnoj Gori), koji realizuje FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore, u partnerstvu sa Udruženjem Slap. Projekat je finansiran u sklopu Grant šeme „Mladi, žene i dugoročno nezaposleni na tržištu rada“, koja je dio EU projekta „Aktivne mjere tržišta rada za zapošljivost“ Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Projekat SEEM ima za cilj da doprinese zapošljavanju mladih, žena i dugoročno nezaposlenih lica kroz jačanje njihovih kapaciteta i promovisanje društvenog preduzetništva kao sredstva samozapošljavanja.

Programi Evropske unije

Programi EU

Priručnik za implementaciju

Prirucnik za IP

Brošura o IPA 2

Brosura IPA2

Priručnik za Pisanje projekata

Prirucnik za PP

Dobro došli u Nikšić

BrosuraNK

Mapa Nikšića

Mapa