CrnogorskiEnglish (UK)

IPA logo

SEEM

logo

YouTube kanal

Naš slogan

Facta, facta non verba!

Ko je online

Ko je na mreži: 46 gostiju i nema prijavljenih članova

Obuka na temu Upravljanje u društvenim preduzećima

DSC 0671
DSC 0730

FORS Montenegro je u Kolašinu 2-4. oktobra organizovao obuku na temu Upravljanje u društvenim preduzećima za nezaposlene osobe iz sjevernog regiona Crne Gore. Obuka je organizovana u cilju jačanja kapaciteta nezaposlenih mladih, žena i dugoročno nezaposlenih za društveno preduzetništvo i unapređenje njihove konkurentnosti na tržištu rada, a prisustvovalo joj je 25 predstavnika ovih ciljnih grupa. Trening su održali Sonja Vuković i Dragana Lisjak iz Udruženja Slap, a učesnici su imali priliku da čuju više informacija o sistemu upravljanja preduzećem, donošenju odluka, speicifičnostima upravljanja društvenim preduzećima, upravljanju ljudskim resursima, motivaciji, stvaranju timova i timskom radu i sl.

Trening je organizovan u okviru projekta SEEM – Social Economy for Employment in Montenegro (Socijalna ekonomija za zapošljavanje u Crnoj Gori) i predstavlja završni dio programa obuke za mlade, žene i dugoročno nezaposlene, u okviru koga su u prethodnom periodu organizovani treninzi na teme Društveno preduzetništvo, Marketinške vještine, Pisanje biznis planova, Internet marketing, Pisanje projekata i Implementacija projekata, kao i studijska posjeta uspješnim društvenim preduzećima u Hrvatskoj i mnoge druge aktivnosti. Projekat SEEM ima za cilj da doprinese zapošljavanju mladih, žena i dugoročno nezaposlenih lica kroz jačanje njihovih kapaciteta i promovisanje društvenog preduzetništva kao sredstva samozapošljavanja.
Projekat realizuje FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore, u partnerstvu sa Udruženjem Slap iz Hrvatske, a finansira Evropska unija u sklopu Grant šeme „Mladi, žene i dugoročno nezaposleni na tržištu rada“, u okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih resursa 2012-2013“, koji se finansira iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA), za čiju implementaciju je odgovorno Ministarstvo rada i socijalnog staranja Crne Gore. Projekat je takođe finansijski podržao i UNESCO kroz Program participacije 2016-2017, posredstvom Crnogorske nacionalne komisije za UNESCO.

Programi Evropske unije

Programi EU

Priručnik za implementaciju

Prirucnik za IP

Brošura o IPA 2

Brosura IPA2

Priručnik za Pisanje projekata

Prirucnik za PP

Dobro došli u Nikšić

BrosuraNK

Mapa Nikšića

Mapa