CrnogorskiEnglish (UK)

IPA logo

SEEM

logo

YouTube kanal

Naš slogan

Facta, facta non verba!

Ko je online

Ko je na mreži: 95 gostiju i nema prijavljenih članova

Unapređenje tursitičke i saobraćajne signalizacije

Konferencija za medije

Pres konfrencija SignPovodom završetka projekta „Unapređenje turističke i saobraćajne signalizacije“ u Nikšiću je održana konferencija za medije tokom koje su predstavljeni najvažniji rezultati projekta. Na konferenciji su govorili Dragan Perović, potpredsjednik Opštine Nikšić, Jadranka Milić iz Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Irena Bošković u ime Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore, Zoran Milošević u ime Grada Trebinje, Vule Macanović iz Opštine Pljevlja i Veselin Šturanović, izvršni direktor FORS Montenegra. Projekat je realizovao FORS Montenegro u saradnji sa Gradom Trebinje, Opštinom Nikšić i Opštinom Pljevlja, kao i turističkim organizacijama iz ovih opština, u cilju poboljšanja situacije vezane za saobraćajnu i turističku signalizaciju i turističku promociju ciljnih opština. Glavne projektne aktivnosti su uključivale postavljanje signalizacije, izradu veb-sajtova za turističke organizacije Nikšić i Pljevlja, izradu i emitovanje promotivnih TV i radio spotova, promotivne publikacije, bilborde sa porukama da se obrati pažnja na odgovorno ponašanje u saobraćaju, kao i turističke bilborde i promotivni materijal.

Opširnije...

Promotivne brošure

Turisticka brosuraPVU cilju turističke promocije Nikšića i Pljevalja, FORS Montenegro je u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama iz ovih opština pripremio promotivne brošure koje sadrže informacije o prirodnim, kulturno-istorijskim i drugim znamenitostima.
Brošura je izrađena u okviru projekta „Unapređenje turističke i saobraćajne signalizacije", koji realizuju FORS Montenegro i Grad Trebinje, a koji finansira Evropska unija u sklopu Programa prekogranične saradnje BiH – Crna Gora.

 

Brošuru o Nikšiću možete preuzeti ovdje.

Brošuru o Pljevljima možete preuzeti ovdje.

Veća bezbjednost djece u saobraćaju u zoni škole

Radar 2U cilju poboljšanja bezbjednosti djece u saobraćaju na putu do škole, kao i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju, u zoni Osnovne škole „Braća Ribar“ u Nikšiću postavljena su dva radarska pokazivača brzine. Svrha ovih uređaja je da preventivno djeluju na vozače da smanje brzinu kretanja vozila, tako što ih obavještavaju o trenutnoj brzini i u slučaju prekoračenja, porukom „USPORI! ŠKOLA!“ upozoravaju da smanje brzinu kretanja.
Lokacija na kojoj su postavljeni radarski pokazivači brzine je od strane Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Opštine Nikšić prepoznata kao jedna od ugroženijih lokacija kada je u pitanju bezbjednost djece u saobraćaju u zoni škole. S obzirom na to da se radi o pilot projektu, ukoliko ovakav način poboljšanja bezbjednosti u saobraćaju bude funkcionisao u praksi i bude prepoznat kao dobro rješenje od strane nadležnih organa, prije svega MUP-a, nastojaćemo da kroz neke buduće projekte na ovaj ili sličan način obezbijedimo i zone ostalih škola.

Opširnije...

Posjeti, istraži, doživi...

Brosura NK PVU cilju turističke promocije Nikšića i Pljevalja, FORS Montenegro je u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama iz ovih opština pripremio promotivnu brošuru koja sadrži pregled prirodnih, kulturno-istorijskih i drugih znamenitosti.
Brošura je izrađena u okviru projekta „Unapređenje turističke i saobraćajne signalizacije", koji realizuju FORS Montenegro i Grad Trebinje, a koji finansira Evropska unija u sklopu Programa prekogranične saradnje BiH – Crna Gora. Jedan od ciljeva projekta je i promovisanje prekogranične oblasti kao ujedinjene turističke ponude, i ova brošura je dio tog koncepta i pokušaja da se čitaocima – potencijalnim turistima i posjetiocima predstave Nikšić, Pljevlja i Trebinje kao gradovi sa jedinstvenim atrakcijama na turističkoj mapi regiona.

Brošuru možete preuzeti ovdje.

Postavljanje turističke i saobraćajne signalizacije u opštinama Nikšić i Pljevlja

BedemU okviru projekta „Unapređenje turističke i saobraćajne signalizacije", u toku su izrada i postavljanje turističkih i saobraćajnih znakova u opštinama Nikšić i Pljevlja. Do kraja avgusta 2015. u ciljnim opštinama će biti postavljeno 312 saobraćajnih znakova, 98 turističkih znakova i 244 table za označavanje naziva ulica.
Posebna pažnja u okviru projekta će biti posvećena unapređenju bezbjednosti u saobraćaju najmlađih građana opštine Nikšić kroz postavljanje 2 radarska usporivača brzine u zoni Osnovne škole „Braća Ribar” i organizaciju edukativnih predavanja o bezbjednosti u saobraćaju za učenike osnovnih škola.

 

Opširnije...

Programi Evropske unije

Programi EU

Priručnik za implementaciju

Prirucnik za IP

Brošura o IPA 2

Brosura IPA2

Priručnik za Pisanje projekata

Prirucnik za PP

Dobro došli u Nikšić

BrosuraNK

Mapa Nikšića

Mapa