Close

Veselin Šturanović

Veselin Šturanović je rođen 1973. godine. Osnovnu i srednju školu je završio u Nikšiću, a diplomirao je na Fakultetu za pomorstvo u Kotoru, Odsjek za upravljanje. Pripravnički staž je odradio u komercijalnoj službi Prekookeanske plovidbe Bar.

Preko Zavoda za međunarodnu naučnu, prosvjetno-kulturnu i tehničku saradnju, boravio je deset mjeseci u Kini gdje je učio kineski jezik i kulturu.

Od 2002. godine zaposlen je u američkoj međunarodnoj nevladinoj organizaciji CHF koja je na sjeveru Crne Gore sprovodila program Razvoj zajednice kroz demokratsko djelovanje na poziciji koordinatora za razvoj zajednica.

Na novom programu CHF-a koji je uslijedio, a ticao se razvijanja ekonomske komponente razvoja zajednice, radio je na poziciji koordinatora za ekonomski razvoj sa akcentom na mala i srednja preduzeća i ekonomsko okruženje.

U maju 2006. godine nakon formiranja regionalne razvojne agencije FORS Montenegro, radio je na poziciji menadžera za razvoj civilnog društva. U julu 2007. godine preuzima ulogu izvršnog direktora FORS-a.

Prošao je veći broj edukacija, radionica, treninga, seminara iz različitih oblasti od kojih izdvajamo:

  • CHF CRDA program u Bakuu, Azerbejdžan, kao savjetnik na početku realizacije programa
  • InWent Laipcig, Germany – desetodnevni seminar o regionalnom marketingu: Brendiranje proizvoda i regiona
  • Med space Marsej, Francuska – inicijalni seminar transnacionalnog programa Mediteranski prostor
  • U okviru Podrške procesu evropskih integracija Crne Gore i projekta „Podrška jačanju lokalnih kapaciteta po pitanju evropskog programa prekogranične saradnje” boravio je u studijskoj posjeti INSTITUTU ZA ZAPOŠLJAVANJE I SOCIO-EKONOMSKI I TEHNOLOŠKI RAZVOJ (IEDT) Kadiz, Španija u okviru posjete zvanične državne delegacije Crne Gore
  • Učestvovao u radu konferencije Razvoj civilnog društva u jugoistočnoj Evropi, Gradimo Evropu zajedno, Brisel, Belgija u organizaciji Evropske komisije
  • Trening iz Causal pathway-a, strateškog planiranja, tehnika prezentacije i PACA®vježba, Participatory Appraisal of Competitive Advantage tj. Participativna procjena konkurentnih prednosti.

Kontakt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Obavještenja