Close

Poziv organizacijama civilnog društva za učešće u obuci na temu Praćenje javnih politika

FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore realizuje projekat „GEAR – Green Economy for Advanced Region“ koji ima za cilj povećanje aktivnosti i uticaja organizacija civilnog društva iz Crne Gore, Srbije, BiH, Sjeverne Makedonije i Albanije u zaštiti životne sredine kroz umrežavanje, jačanje kapaciteta i promovisanje zelene ekonomije.

U prvoj fazi sprovođenja projekta za organizacije civilnog društva iz Crne Gore, Srbije i BiH koje se bave zaštitom životne sredine i održivim razvojem, društveno-ekonomskim razvojem, socijalnom zaštitom i sličnim temama, u saradnji sa partnerskim organizacijama, organizovane su obuke o zelenoj ekonomiji, javnom zastupanju i lobiranju, upravljanju projektnim ciklusom i učešću u donošenju odluka.

Naredna obuka na temu Praćenje javnih politika biće organizovana od 8. do 10. maja 2019, u Beogradu.

Prijavu za učešće u treningu možete izvršiti najkasnije do 25. aprila 2019. putem i-mejla mdjikanovic@forsmontenegro.org popunjavanjem prijavnog formulara.

Troškovi smještaja, ishrane i prevoza učesnika treninga će biti pokriveni iz projekta.

Kada je u pitanju selekcija i učešće organizacija iz Crne Gore, pravo učešća u programu obuke imaju predstavnici organizacija koje su registrovane u Crnoj Gori, najmanje šest mjeseci prije objavljivanja ovog oglasa.

U narednim fazama sprovođenja projekta biće organizovani treninzi na teme Istraživanja i analize javnih politika i Unapređenje saradnje sa državnom i lokalnim upravama kao i dodjela grantova organizacijama civilnog društva putem javnog konkursa.

Kriterijumi za odabir kandidata su:

  • Prepoznatljivost organizacije u zajednici i prethodno iskustvo i reference organizacije i kandidata – najmanje jedan realizovan projekat/aktivnost iz prihvatljive oblasti
  • Zainteresovanost kandidata i organizacije za učešće u ostalim projektnim aktivnostima i radu mreže OCD-a
  • Obavljen razgovor sa predstavnikom FORS Montenegra

Broj učesnika programa obuke iz Crne Gore je ograničen na 10 učesnika po treningu, a kandidati mogu učestvovati na jednom ili više treninga, u skladu sa interesovanjem i mogućnostima. FORS Montenegro zadržava pravo odluke o izboru i ukupnom broju polaznika, u skladu sa utvrđenim kriterijumima i finansijskim mogućnostima o čemu možete dobiti više informacija ako nas kontaktirate na broj telefona: 040 212 484 ili posjetite veb-sajt www.forsmontenegro.org

Projekat se realizuje u partnerstvu sa organizacijama SMART Kolektiv iz Srbije, Centar za razvoj i podršku iz BiH, EKO Svest iz Sjeverne Makedonije, EDEN Centar iz Albanije i Udruženjem Slap iz Hrvatske. Projekat finansira Evropska unija u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima za 2016-2017.

Obavještenja