Close

Projekat FORS Montenegra za nabavku opreme za Bolnicu u Brezoviku

U prostorijama Opštine Nikšić danas je potpisan ugovor za projekat „Unapređivanje respiratornog zdravlja“ koji finansira Bugarska razvojna pomoć preko Ambasade Republike Bugarske u Crnoj Gori, a koji će u narednih šest mjeseci sprovoditi FORS Montenegro. Cilj projekta je poboljšanje kvaliteta zdravstvenih usluga u ovoj oblasti, kao i podizanje nivoa svijesti stanovništva o očuvanju zdravlja respiratornih organa. Glavne aktivnosti projekta uključuju nabavku dva bronhoskopa i kompleta kliješta za biopsiju za Specijalnu bolnicu za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ u Brezoviku i kampanju informisanja o prevenciji bolesti disajnih organa.

Doprinos koji je obezbijedilo Ministarstvo vanjskih poslova Republike Bugarske, kroz Službenu razvojnu pomoć Republike Bugarske, iznosi 34.227 eura, koje će u najvećem dijelu biti iskorišćene za nabavku opreme za Bolnicu u Brezoviku.

Ceremoniji potpisivanja ugovora su prisustvovali ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori dr Meglena Plugčijeva, predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović, direktorica Specijalne bolnice „Dr Jovan Bulajić“ dr Gordana Reljić i izvršni direktor FORS Montenegra Veselin Šturanović, koji su izrazili zadovoljstvo zbog odobravanja ovog projekta i istakli značaj unapređivanja kvaliteta zdravstvenih usluga Bolnice u Brezoviku koja svojim radom pokriva čitavu teritoriju države, i jedina je specijalizovana ustanova ove vrste u Crnoj Gori.

Projekat „Unapređivanje respiratornog zdravlja“ predstavlja nastavak aktivnosti FORS Montenegra u sektoru zdravstva, kojima se trudimo da doprinesemo poboljšanju kvaliteta zdravstvenih usluga u Crnoj Gori.

Obavještenja