Close

Renoviranje sportskih terena u Nikšiću

U cilju doprinosa razvoju sporta i afirmaciji zdravih stilova života kroz promociju sporta kod djece i omladine i stvaranje uslova za bavljenje sportom FORS Montenegro je 2016. i 2017. godine realizovao dva projekta u okviru kojih su renovirana dva košarkaška terena u Nikšiću.

Tako je u dvorištu OŠ „Ratko Žarić“ napravljen novi košarkaški teren namijenjen učenicima, sportistima, rekreativcima i svim građanima Nikšića. Teren je opremljen adekvatnom sportskom podlogom, koševima, tribinama i reflektorima. Pored opremanja sportskog terena neophodnom opremom, doprinos ostvarenju cilja projekta je dat kroz seriju aktivnosti usmjerenih ka edukaciji djece i omladine o važnosti sporta i zdravih stilova života. Projekat renoviranja košarkaškog terena je podržan kroz Konkurse za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću za 2015. i 2016. godinu i Konkurs Opštine Nikšić za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama za 2016. godinu. Košarkaški savez Crne Gore je obezbijedio koševe, a partneri koji su od srca doprinijeli izgradnji terena su: JP „Vodovod i kanalizacija“ Nikšić, Akropolis doo, Lisina doo, Trgotehna doo, Ramel doo i Opština Nikšić. Ideja za ovakvim terenom se rodila još davno, a od početka prikupljanja sredstava do kompletiranja terena je prošlo oko godinu dana.

U okviru Konkursa za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću za 2017. FORS Montenegro je obezbijedio sredstva za renoviranje još jednog košarkaškog terena, u dvorištu OŠ „Olga Golović“  u Nikšiću, tako da su mladi Nikšića i ostali ljubitelji košarke dobili još jedan teren sa adekvatnom sportskom podlogom.