Close

Bugarska ambasada i FORS Montenegro uručili novu opremu za Bolnicu u Brezoviku

U Nikšiću je danas predstavljena nova oprema koja je za Specijalnu bolnicu „Dr Jovan Bulajić“ u Brezoviku nabavljena u okviru projekta „Unapređivanje respiratornog zdravlja“. Projekat, koji je finansirala Bugarska razvojna pomoć preko Ambasade Republike Bugarske u Crnoj Gori, realizovao  je FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore.

Cilj projekta je poboljšanje kvaliteta zdravstvenih usluga u ovoj oblasti, kao i podizanje nivoa svijesti stanovništva o očuvanju zdravlja respiratornih organa. Glavne aktivnosti projekta su uključivale nabavku dva bronhoskopa i kompleta kliješta za biopsiju za bolnicu u Brezoviku i kampanju informisanja o prevenciji bolesti disajnih organa. Ukupna vrijednost projekta iznosi 34.999,97 eura, od kojih je 30.439,44 eura utrošeno za nabavku medicinske opreme, a ostatak na izradu promotivnog materijala za svrhu informativne kampanje.

Predstavljanju opreme su prisustvovali ambasadorka Republike Bugarske u Crnoj Gori dr Meglena Plugčijeva, predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović, direktorica Specijalne bolnice „Dr Jovan Bulajić“ dr Gordana Reljić, i izvršni direktor FORS Montenegra Veselin Šturanović i predstavnik Opštine Nikšić, koji su izrazili zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta i istakli značaj unapređivanja kvaliteta zdravstvenih usluga Bolnice u Brezoviku koja svojim radom pokriva čitavu državu i jedina je specijalizovana ustanova ove vrste u Crnoj Gori.

Projekat „Unapređivanje respiratornog zdravlja“ predstavlja nastavak aktivnosti FORS Montenegra u sektoru zdravstva, kojima se trudimo da doprinesemo poboljšanju kvaliteta zdravstvenih usluga u Crnoj Gori.

Obavještenja