Close

Konferencija Unapređivanje sistema zaštite i spašavanja

U Budvi je tokom 30.11. i 1.12. održana dvodnevna Konferencija na temu Unapređivanje sistema zaštite i spašavanja, koja se organizuje u okviru projekta Nepogode ne poznaju granice 2, koji sprovodi FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore. Konferencija se organizuje u cilju davanja preporuka, razmjene iskustava, mišljenja, modela dobre prakse i naučenih lekcija kada je u pitanju unapređivanje sistema zaštite i spašavanja, kao i informisanje stanovništva i posebnih ciljnih grupa o ovoj oblasti. Na otvaranju Konferencije govorili su Melani Brid, projektni menadžer za prekograničnu saradnju u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori, Milica Abramović iz Ministarstva evropskih poslova Crne Gore i Veselin Šturanović, izvršni direktor FORS Montenegra.

Konferencija je okupila predstavnike institucija i službi koje se bave zaštitom i spašavanjem, organizacija civilnog društva, projektnih partnera itd. iz Crne Gore i inostranstva, koji su tokom dvodnevnog rada prezentovali iskustva i studije slučaja vezane za organizaciju sistema zaštite i spašavanja u Crnoj Gori, zemljama regiona i zemljama Evropske unije, kao i preporuke za unapređivanje ove oblasti.

Projekat Nepogode ne poznaju granice 2 finansira Evropska unija u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija 2014-2020, a Ugovorno tijelo za projekat je Ministarstvo finansija Crne Gore. Projekat u Crnoj Gori kofinansira Ministarstvo javne uprave. Cilj projekta je jačanje kapaciteta ljudi, institucija i službi koji se bave poslovima zaštite i spašavanja za smanjenje rizika od katastrofa kroz edukaciju i podizanje nivoa svijesti građana, modernizaciju opreme i unapređenje saradnje u ciljnom području.

Obavještenja