Close

Napredni trening o održivom energetskom razvoju i akcionim planovima za održivu energiju i klimu

U okviru projekta „Green Kick“ koji je posvećen jačanju uloge civilnog društva u procesu dekarbonizacije i borbi protiv klimatskih promjena, u Nikšiću je 25. i 26. aprila održan treći napredni trening o održivom energetskom razvoju i izradi akcionih planova za održivu energiju i klimu (SECAP).

Trening je organizovan kao nastavak aktivnosti za izgradnju kapaciteta konzorcijuma projekta i partnerskih organizacija i okupio je ključne zainteresovane strane iz nekoliko organizacija, uključujući članove tima projekta „Green Kick“  iz Centra za razvoj i podršku – CRP, Smart Kolektiva i FORS Montenegra, kao i predstavnike Opštine Nikšić. Trening je pohađalo 15 učesnika.

Trening je održao Benjamin Čekić, stručnjak iz oblasti energetske efikasnosti koji je učesnicima predstavio ulogu SECAP-a u dostizanju dekarbonizacije i održive energetske tranzicije, stanje zemalja u regionu u razvoju SECAP-a, kao i implementacije već usvojenih planova iz oblasti energetski održivog razvoja jedinica lokalne samouprave, ekološke, energijske i finansijske efekte mjera smanjenja emisija CO2 itd.

Ovo je bio poslednji od tri planirana napredna treninga za projektni konzorcijum u okviru projekta –„Green Kick“ , a prethodno su održane obuke u Beogradu i Sarajevu.

Projekat „Green Kick“ realizuje FORS Montenegro u partnerstvu sa organizacijama Centar za razvoj i podršku iz Bosne i Hercegovine i SMART Kolektiv iz Srbije. Ovaj projekat dio je Evropske klimatske inicijative (EUKI) Njemačkog federalnog ministarstva ekonomskih poslova i klimatske akcije (BMWK).

Obavještenja