Close

Poziv za učešće na treningu za udruženja izviđača, planinara, ekološke sekcije i neformalne grupe građana

FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore poziva zainteresovane predstavnike udruženja izviđača, planinara, ekoloških sekcija i neformalnih grupa građana aktivnih u oblasti očuvanja prirode i zaštite životne sredine da se prijave za učešće na treningu Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva. Svoje prijave mogu poslati zainteresovani iz sljedećih opština: Nikšić, Plužine, Šavnik, Žabljak, Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Rožaje, Gusinje, Andrijevica, Plav, Petnjica, Mojkovac, Kolašin i Danilovgrad.

Cilj treninga jeste jačanje organizacija i neformalnih grupa aktivnih u oblasti zaštite životne sredine i zastupanju građana kako bi bile što efikasnije u obezbjeđivanju održivosti i pružanju usluga građanima.

Kada je u pitanju selekcija i učešće organizacija civilnog društva, pravo učešća u obuci imaju predstavnici organizacija koje su registrovane u Crnoj Gori i koje u okviru svojih djelatnosti imaju oblast zaštite životne sredine.

Trening će biti organizovan 25, 26. i 27. jula 2022. u hotelu „Onogošt“ u Nikšiću. Smještaj, ishrana i osvježenje učesnika biće pokriveni iz projekta.

Predavač na treningu će biti Aleksandar Perović, dugogodišnji ekološki aktivista iz oblasti nevladinog sektora. Teme obuhvaćene treningom odnose se na savremene prakse u zaštiti životne sredine, ulogu civilnog društva u ovoj oblasti, komunikaciju sa građanima, zastupanje građana i slično, a neke od tema će obuhvatiti upravljanje i funkcionisanje organizacija civilnog društva koje se bave zaštitom životne sredine i klimatskim akcijama kako bi doprinijele održivosti u svom radu, a građanima pružile što kvalitetije usluge i adekvatno zastupale njihov stav.

Prijavu za učešće na treningu možete izvršiti popunjavanjem prijavnog formulara i slanjem na mejl adresu iroganovic@forsmontenegro.org do četvrtka, 21. jula 2022. do 14h.

Trening se organizuje u okviru projekta ECO School koji sprovodi FORS Montenegro, finansira Evropska unija, a sufinansira Ministarstvo javne uprave.

Obavještenja