Close

Okrugli sto na temu Razvoj zelene ekonomije u Crnoj Gori

U Nikšiću je danas održan okrugli sto na temu Razvoj zelene ekonomije u Crnoj Gori kojem su prisustvovali predstavnici državne i lokalne uprave, medija, privatnog sektora i organizacija civilnog društva. Na okruglom stolu je razgovarano o strateškom okviru i mogućnostima razvoja zelene ekonomije, a predstavljeni su i praktični primjeri zelene ekonomije, kao i projekti i inicijative organizacija civilnog društva usmjereni ka razvoju zelene ekonomije i zelenog preduzetništva.

Na okruglom stolu su govorili Ivana Popović iz Ministarstva ekonomskog razvoja Crne Gore, Veselin Vučurović vlasnik solarne kuće od stakla – vile „Kristal“ koja se nalazi u Gornjem Polju kraj Nikšića, Svetlana Mandić iz ND Vijesti, Đorđije Brkuljan iz Ruralne mreže, Jovo Radulović iz organizacije Župa u srcu, Dušan Babić iz Društva mladih ekologa, Veselin Šturanović i Tamara Todorović iz FORS Montenegra.

Okrugli sto je dio projekta „GEAR – Green Economy for Advanced Region (Zelena ekonomija za razvoj regiona)“ koji ima za cilj povećanje aktivnosti i uticaja organizacija civilnog društva iz Crne Gore, Srbije, BiH, Sjeverne Makedonije i Albanije u zaštiti životne sredine kroz umrežavanje, jačanje kapaciteta i promovisanje zelene ekonomije. Projekat finansira Evropska unija u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima za 2016-2017, a realizuje FORS Montenegro u partnerstvu sa organizacijama SMART Kolektiv iz Srbije, Centar za razvoj i podršku iz BiH, EKO Svest iz Sjeverne Makedonije, EDEN Centar iz Albanije i Udruženjem Slap iz Hrvatske. Projekat u Crnoj Gori sufinansira Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija.

Obavještenja