Close

Poziv za učešće u obuci na temu Uvođenje principa zelene ekonomije u politike i planove

FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore poziva predstavnike organizacija civilnog društva i lokalne i državne uprave da se prijave za učešće u obuci na temu Uvođenje principa zelene ekonomije u politike i planove.

Cilj treninga je usmjeren ka poboljšanju saradnje između organizacija civilnog društva i lokalne i državne uprave u oblasti uključivanja principa zelene ekonomije u javne politke i planove na osnovu Evropskog zelenog plana (EU Green Deal) i rezultata Studije o mogućnostima razvoja zelene ekonomije koja je razvijena u okviru projekta GEAR.

Trening je namijenjen predstavnicima lokalne i državne uprave i organizacija civilnog društva iz Crne Gore.

Kada je u pitanju selekcija i učešće organizacija civilnog društva pravo učešća u obuci imaju predstavnici organizacija koje su registrovane u Crnoj Gori i koje u okviru svojih djelatnosti imaju oblast zaštite životne sredine.

Obuka će biti organizovana 29. i 30.  jula 2021. u hotelu Voco (Verde Complex) u Podgorici. Smještaj, hrana, osvježenje kao i troškovi prevoza učesnika biće pokriveni iz projekta.

Predavač će biti Sonja Vuković iz Udruženja Slap iz Hrvatske.

Prijavu za učešće u treningu možete izvršiti putem i-mejla mdjikanovic@forsmontenegro.org popunjavanjem prijavnog formulara.

Obuka se organizuje u okviru projekta GEAR – Green Economy for Advanced Region/Zelena ekonomija za razvoj regiona koji ima za cilj povećanje aktivnosti i uticaja organizacija civilnog društva iz Crne Gore, Srbije, BiH, Sjeverne Makedonije i Albanije u zaštiti životne sredine kroz umrežavanje, jačanje kapaciteta i promovisanje zelene ekonomije.

Projekat se realizuje u partnerstvu sa organizacijama SMART Kolektiv iz Srbije, Centar za razvoj i podršku iz BiH, EKO Svest iz Sjeverne Makedonije, EDEN Centar iz Albanije i Udruženjem Slap iz Hrvatske.

Projekat finansira Evropska unija u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima za 2016-2017, a u Crnoj Gori sufinansira Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija.

 

Obavještenja