Close

Konferencija na temu Iskustva u povlačenju sredstava EU – izazovi, mogućnosti i modeli dobre prakse

U Kolašinu je 16. i 17. novembra održana dvodnevna Konferencija na temu Iskustva u povlačenju sredstava EU – izazovi, mogućnosti i modeli dobre prakse u cilju promovisanja dostupne podrške Evropske unije, predstavljanja primjera dobre prakse u korišćenju sredstava Evropske unije,  razmjene iskustava sa korisnicima iz zemalja regiona i identifikacije glavnih izazova za uspješno korišćenje ove podrške i preporuka za njeno unapređenje. Na otvaranju Konferencije su govorili Željka Vuksanović, predsjednica Opštine Kolašin, Aivo Orav, šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Marina Vujačić, državna sekretarka Ministarstva evropskih poslova, Mladen Červenjakov, ambasador Bugarske u Crnoj Gori, Hrvoje Vuković, konzul u Ambasadi Hrvatske u Crnoj Gori i Veselin Šturanović, izvršni direktor FORS Montenegra. Konferencija je okupila predstavnike organizacija civilnog društva, lokalne i državne uprave, javnih institucija i preduzeća, donatora i medija, iz Crne Gore i zemalja regiona koji su tokom dvodnevnog rada razmijenjivali mišljenja i iskustva vezana za dostupnu podršku Evropske unije i preporuke za unapređenje realizacije ove podrške.

Konferencija je organizovana u okviru projekta Let’s Grow Together with IPA 2 koji ima za cilj jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva i lokalnih uprava za pisanje i realizaciju projekata, kao i promovisanje Instrumenta za pretpristupnu podršku – IPA i ostalih programa podrške Evropske unije među potencijalnim korisnicima ovih sredstava.

Projekat Let’s Grow Together with IPA 2 finansira Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori u okviru Instrumenta za civilno društvo.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Obavještenja