Close

Likovno takmičenje

U okviru projekta DIRECT – Budimo otporni na nepogode u prethodnom periodu organizovano je međunarodno likovno takmičenje za učenike osnovnih škola iz Crne Gore, Slovenije i Češke. Tema takmičenja je bila Smanjenje rizika od katastrofa, a zainteresovani učenici su imali priliku da kroz likovne radove izraze svoje viđenje prirodnih i drugih nepogoda i uticaj nepogoda na prirodu i čovjeka.

Komisija je nakon pregledanja pristiglih radova odlučila da nagradi po jedan najbolji rad iz svake od pomenutih zemalja. Sva tri izabrana rada su nagrađena tabletom.

Nagrađene likovne radove možete pogledati ovdje.

Cilj ove aktivnosti je podstaći što veći broj djece da uče o prirodnim i drugim nepogodama kako bi prije svega preventivno djelovali, ali i naučili pravila ponašanja u slučaju nastanka nepogoda kao što su poplave, požari, zemljotresi i dr.

Projekat DIRECT – Budimo otporni na nepogode realizuju FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore i Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore u partnerstvu sa Vatrogasno-spasilačkom službom opštine Kranj iz Slovenije, Vatrogasno-spasilačkom brigadom Moravsko-Šleskog kraja i Udruženjem vatrogasaca iz Češke, a finansira Generalni direktorat za evropsku civilnu zaštitu i aktivnosti humanitarne pomoći Evropske komisije (DG ECHO).

 

 

Obavještenja