Close

Obuka za društveno preduzetništvo

FORS Montenegro je u Kolašinu od 10. do 13. aprila organizovao obuku na temu Društveno preduzetništvo za nezaposlene osobe iz sjevernog regiona Crne Gore. Obuka je organizovana u cilju promovisanja društvenog preduzetništva i mogućnosti koje ovaj koncept pruža za stvaranje novih radnih mjesta, rješavanje određenih društvenih problema i ukupni društveno-ekonomski razvoj. Takođe, učesnicima je omogućila sticanje znanja i vještina neophodnih za započinjanje društvenih preduzeća, od faze ideje do faze realizacije i obezbjeđivanja održivosti u funkcionisanju.

Predavači na treningu su bili predstavnici Udruženja Slap iz Hrvatske, Sonja Vuković i Dragana Lisjak koje imaju višegodišnje iskustvo u ovoj oblasti i koji su prisutnima prenijeli i primjere dobre prakse u funkcionisanju ovakvog vida preduzetništva. Treningu je prisustvovalo 25 nezaposlenih mladih, žena i dugoročno nezaposlenih.

Trening je organizovan u okviru projekta SEEM – Social Economy for Employment in Montenegro (Socijalna ekonomija za zapošljavanje u Crnoj Gori), koji realizuje FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore, u partnerstvu sa Udruženjem Slap. Projekat je finansiran u sklopu Grant šeme „Mladi, žene i dugoročno nezaposleni na tržištu rada“, koja je dio EU projekta „Aktivne mjere tržišta rada za zapošljivost“ Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Projekat SEEM ima za cilj da doprinese zapošljavanju mladih, žena i dugoročno nezaposlenih lica kroz jačanje njihovih kapaciteta i promovisanje društvenog preduzetništva kao sredstva samozapošljavanja.

Obavještenja