Close

Obuka na temu Marketinške vještine

FORS Montenegro je u Kolašinu 25. i 26. aprila organizovao obuku na temu Marketinške vještine za nezaposlene osobe iz sjevernog regiona Crne Gore. Obuka je organizovana u cilju jačanja kapaciteta za promovisanje proizvoda i usluga, posebno onih koje su proizvod društvenog preduzetništva. Takođe, učesnicima je omogućila sticanje znanja i vještina neophodnih za odabir adekvatnog tržišta, razvoj marketinških strategija i plan pozicioniranja društvenih preduzeća.

Predavač na treningu je bila predstavnica Udruženja Slap iz Hrvatske, Sonja Vuković koja ima višegodišnje iskustvo u razvoju društvenog preduzetništva i marketingu i koja je učesnicima prenijela i primjere dobre prakse u marketingu društvenih preduzeća. Treningu je prisustvovalo 29 nezaposlenih mladih, žena i dugoročno nezaposlenih.

Trening je organizovan u okviru projekta SEEM – Social Economy for Employment in Montenegro (Socijalna ekonomija za zapošljavanje u Crnoj Gori), koji realizuje FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore, u partnerstvu sa Udruženjem Slap. Projekat je finansiran u sklopu Grant šeme „Mladi, žene i dugoročno nezaposleni na tržištu rada“, koja je dio EU projekta „Aktivne mjere tržišta rada za zapošljivost“ Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Projekat SEEM ima za cilj da doprinese zapošljavanju mladih, žena i dugoročno nezaposlenih lica kroz jačanje njihovih kapaciteta i promovisanje društvenog preduzetništva kao sredstva samozapošljavanja.

 

Obavještenja