Close

Obuka na temu Pisanje biznis planova

FORS Montenegro je u Kolašinu od 10. do 12. aprila organizovao obuku na temu Pisanje biznis planova za nezaposlene osobe iz sjevernog regiona Crne Gore. Obuka je organizovana u cilju jačanja kapaciteta za planiranje razvoja društvenih preduzeća i predstavlja nastavak obuke za nezaposlene u okviru koje su prethodno organizovani treninzi na teme Društveno preduzetništvo i Marketinške vještine.

Predavači na treningu su bile predstavnice Udruženja Slap iz Hrvatske, Sonja Vuković i Dragana Lisjak, a treningu je prisustvovalo 25 nezaposlenih mladih, žena i dugoročno nezaposlenih.

Trening je organizovan u okviru projekta SEEM – Social Economy for Employment in Montenegro (Socijalna ekonomija za zapošljavanje u Crnoj Gori), koji realizuje FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore, u partnerstvu sa Udruženjem Slap. Projekat je finansiran u sklopu Grant šeme „Mladi, žene i dugoročno nezaposleni na tržištu rada“, koja je dio EU projekta „Aktivne mjere tržišta rada za zapošljivost“ Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Projekat SEEM ima za cilj da doprinese zapošljavanju mladih, žena i dugoročno nezaposlenih lica kroz jačanje njihovih kapaciteta i promovisanje društvenog preduzetništva kao sredstva samozapošljavanja.

Obavještenja