Close

Prekogranično likovno takmičenje za učenike osnovnih škola iz Crne Gore i Albanije na temu prirodnih nepogoda

U okviru projekta Nepogode ne poznaju granice održano je prekogranično likovno takmičenje na temu prirodnih nepogoda sa akcentom na poplave, za učenike osnovnih škola iz ciljnih opština iz Crne Gore i Albanije. Takmičenju su prethodile posebno osmišljenje radionice na ovu temu, u cilju informisanja djece o najčešćim prirodnim nepogodama u opštinama u kojima žive, kao i o tome kako zajedno sa svojim porodicama mogu doprinijeti da se ublaže posljedice ovih nepogoda. U takmičenju su učestvovali učenici šest osnovnih škola iz opština Bar, Podgorica i Ulcinj iz Crne Gore i regiona Skadra iz Albanije.

Komisija koju su činili predstavnici projektnog tima, Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore, službi zaštite i spašavanja i nastavnika likovnog vaspitanja je odlučila da nagradi po 2 rada iz obje zemlje. Iz Crne Gore su nagrađeni učenici Sara Halili i Emir Kalezić iz Osnovne škole „Maršal Tito“ iz Ulcinja.

Učenicima čiji su radovi ocijenjeni kao najbolji obezbijeđene su vrijedne nagrade – lap top kompjuter, tableti i pametni sat.

Projekat Nepogode ne poznaju granice ima za cilj jačanje kapaciteta institucija i službi iz Crne Gore i Albanije koje se bave zaštitom i spasavanjem za smanjenje rizika od katastrofa, sa akcentom na zaštitu od poplava, kao i informisanje stanovništva o rizicima od poplava.

Projekat se realizuje u partnerstvu sa Direktoratom za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i Prefekturom Skadar iz Albanije.

Projekat finansira Evropska unija u okviru Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija 2014-2020. Ugovorno tijelo za projekat je Minsitarsvo finansija Crne Gore – Direktorat za ugovaranje i finansiranje sredstava EU pomoći.

Nagrađene likovne radove možete pogledati ovdje.

Obavještenja