Close

Prezentacija primjera dobre prakse društvenog preduzetništva

U Nikšiću je 24. aprila održana prezentacija primjera dobre prakse u društvenom preduzetništvu u cilju informisanja o mogućnostima koje ovaj koncept nudi za kreiranje novih radnih mjesta i ukupni društveno ekonomski razvoj. Primjere dobre prakse kada su u pitanju društvena preduzeća iz Evropske unije je predstavila Sonja Vuković iz Udruženja Slap iz Hrvatske koja ima dugogodišnje iskustvo u ovoj oblasti.
Pored informisanja, cilj prezentacije je bio da se kroz praktične primjere učesnici motivišu da saznaju više o ovom vidu preduzetništva, koji, pored mogućnosti zapošljavanja, doprinosi i rješavanju određenih društvenih problema. Učesnici prezentacije su bili predstavnici organizacija civilnog društva, nezaposlena lica, predstavnici lokalne uprave kao i lica koja su zainteresovana za započinjanje sopstvenih društveno-preduzetničkih aktivnosti.
Prezentacija je organizovana u okviru projekta SEEM – Social Economy for Employment in Montenegro (Socijalna ekonomija za zapošljavanje u Crnoj Gori), koji realizuje FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore, u partnerstvu sa Udruženjem Slap. Projekat je finansiran u sklopu Grant šeme „Mladi, žene i dugoročno nezaposleni na tržištu rada“, koja je dio EU projekta „Aktivne mjere tržišta rada za zapošljivost“ Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Obavještenja