Close

Uručenje i predstavljanje nove opreme za zaštitu i spašavanje u slučaju poplava nabavljene u okviru projekta FORS Montenegra Nepogode ne poznaju granice

U Podgorici je 14. novembra zvanično uručena i predstavljena nova oprema za zaštitu i spašavanje u slučaju poplava, koja je za Direktorat za vanredne situacije i opštinske službe iz Podgorice, Bara i Ulcinja nabavljena u okviru projekta FORS Montenegra „Nepogode ne poznaju granice“. Ukupna vrijednost nabavljene opreme, koja se sastoji od gumenih i aluminijumskih čamaca, motora za čamce, spasilačkih odijela, prsluka za spašavanje i ostale spasilačke opreme iznosi 77.880 eura. Projekat finansira Evropska unija u okviru Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija, a u Crnoj Gori sufinansira Ministarstvo javne uprave. Ovo je peti projekat kojim FORS Montenegro želi da pomogne rad službi koje su odgovorne za poslove zaštite i spašavanja i do sada smo za njih nabavili opremu u vrijednosti od oko 326.000 eura.

Predstavljanju opreme prisustvovali su Mevludin Nuhodžić, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore, Marija Vukčević, generalna direktorica Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći u Ministarstvu finansija Crne Gore, Ivana Glišević Đurović, nacionalna IPA koordinatorka, Kancelarija za evropske integracije Crne Gore, Donata Von-Sigsfeld, programski menadžer za teritorijalnu saradnju u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori, Cesk Millja, prefekt Skadra, Mirsad Mulić, generalni direktor Direktorata za vanredne situacije, Veselin Šturanović, izvršni direktor FORS Montenegra, kao i predstavnici službi zaštite i spašavanja, medija i ostalih relevantnih institucija i organizacija. Opremu su zvanično preuzeli Mirsad Mulić u ime Direktorata za vanredne situacije i načelnici službi zaštite i spašavanja, Goran Janković iz Podgorice, Amir Muslić iz Bara i Saubih Mehmeti iz Ulcinja.

 

 

 

 

 

 

Projekat „Nepogode ne poznaju granice“, koji se sprovodi u Crnoj Gori i Albaniji, u partnerstvu sa Direktoratom za vanredne situacije MUP-a Crne Gore i Prefekturom Skadar, ima za cilj jačanje kapaciteta institucija i službi koje se bave zaštitom i spašavanjem za smanjenje rizika od katastrofa, sa akcentom na zaštitu od poplava, kao i informisanje stanovništva o rizicima od poplava.

Obavještenja